logo-Podcastvrouw

Word je gevraagd als gast in een podcast? Hier een paar tips

te gast

Je bent gevraagd om in een podcast als gast te komen! Hoe leuk!? Hoe spannend!? Wat ga je zeggen? Hoe klink je? En nog veel meer vragen spoken er door je hoofd. Hier een paar tips om mee te nemen naar je podcast gesprek.

  • Ga ervoor! Met de hoeveelheid aan podcasts tegenwoordig wordt het steeds moeilijker om gasten te vinden. In Amerika zijn er tegenwoordig al hele strategieën bedacht om als gast in een podcast te verschijnen.
  • Het vertrouwen in de podcast show is al gewonnen bij de luisteraars door het bouwen aan de community van de podcast. Daarmee zullen ze jouw als gast ook sneller vertrouwen.
  • Omdat je gast bent, word je direct gezien als expert. Daarmee zorg je een directe top of mind bij deze groep luisteraars. Maar wees kritisch want als je je nog niet expert genoeg voelt dan hoort en voelt de luisteraar dit. Durf dan ook nee te zeggen en zorg dat je expert schap veder opbouwt. Focus je daarop dan komt een volgende uitnodiging vanzelf nog een keer voorbij.
  • Op weg naar de podcast opname, maak je stem lekker los door bijvoorbeeld mee te zingen met je favoriete vrolijke nummer, zo neem je die energie ook mee!
  • Aangekomen bij de opname locatie is het belangrijk dat je ontspannen achter de microfoon gaat zitten. Maak het jezelf comfortabel, vraag om een glas water. Doe wat rek en stretch oefeningen
  • Zorg dat je een actieve houding aanneemt (sta/zit houding) en adem een keer diep in en uit.
  • Vraag of je voor de publiceerdatum een keer kan tegenluisteren, niet met de gedachte om van alles te wijzigen maar of je vindt dat je verhaal klopt en je geen verkeerde dingen hebt gezegd. Dan kan ook jouw mening en akkoord mee in de feedback naar de makers.
  • Vraagt de host bij aanvang van het gesprek in audio vorm audio disclaimer ga daar dan mee akkoord met als voorwaarde tip 7 en of ze dit ook nog op de mail willen zetten. Dit wordt ook in podcast land steeds belangrijker! Bescherm jezelf