Wandellust en de ANWB

Wandellust ANWB

In vijf podcasts wandelt Twan Huys door het prachtige Nederlandse landschap met bekende en minder bekende Nederlanders. Hij maakt een tocht op het landgoed van Jan Terlouw in Twello, op ‘haar’ eiland Texel loopt hij met Karina Wolkers naar de Slufter en met Nobelprijs winnaar Ben Feringa wandelt hij langs de rivier de Aa in Drenthe. Singer-songwriter Tim Knol, een verwoed wandelaar, neemt Twan mee naar het beeldschone eiland De Woude voor een muzikale tocht. En Marlous Pigeaud, een lezer van Twans boek Wandellust, is ernstig ziek en wil liefst nog alle wandelingen maken uit Wandellust, als de tijd het haar toestaat. Wat vind ik ervan?

De afleveringen duren allemaal een iets langer dan een half uurtje. De stem van Twan Huys voelt vertrouwd aan. En hij omschrijft alles heel goed zodat je heerlijk meeloopt in deze podcast. Het intieme gesprek met Jan Terlouw is mijn lievelings aflevering.

Branding ANWB

De podcast heeft op het einde de branding van de ANWB meegekregen. Zo kan je allerlei wandelboeken kopen in de ANWB webshop en boekhandel. In het maandblad kampioen werd er aandacht besteed aan de podcast en van Twan en ook op de website van de ANWB kan je de podcast afleveringen terugvinden. Ben wel benieuwd hoe deze deal tot stand is gekomen en wat de kosten en baten zijn voor alle betrokkenen. Maar de podcast is weer op de kaart gezet!

Meer podcasts van de ANWB

Ook heeft de ANWB de podcast “De Buitendienst” uitgegeven. Een podcastserie over de Nederlandse natuur geluiden. Doe je ogen dicht en laat je meevoeren naar de mooiste natuurgebieden van Nederland. Perfect voor bij het thuiswerken, je studie of om lekker bij weg te dromen. Een uur luisteren naar de Boschplaat van Terschelling of de bossen van de Veluwe maar ook weide vogels en moerassen.

In tijden van Corona

De podcast ‘De Buitendienst’ is speciaal ontwikkeld voor de periode waarin we extra voorzichtig moeten zijn in verband met het coronavirus. We kunnen het beste zoveel mogelijk thuis blijven en natuurgebieden van ons land mijden. Met deze podcast brengen we de rust van de Nederlandse natuur bij je thuis. Elke keer een uur lang en telkens vanuit een ander natuurgebied of dorp. Elke aflevering gaat gepaard met een ANWB tip. Wandelen of fietsen maar ook een musea die je kan bezoeken.

Vogelgeluiden

Deze podcast heeft wat mij betreft ook bestaansrecht zonder dat het Corona virus onder ons is. Voor de vogelliefhebber is het ook een fijne podcast om de vogelgeluiden te herkennen of oefenen. Zou zomaar een ANWB quiz kunnen worden. Daarnaast zou dit geluid ook heel fijn zijn als wekker. Naast de ‘ANWB slippers’ misschien ook de ‘ANWB wekker’ op de markt brengen?

Wil je meer podcast berichten lezen van de Podcast vrouw? Klik dan op de berichten pagina