Vier podcast tips over de Liefde, Verdriet en Ongemak

podcast love

Dompel je onder in met deze vier prachtige podcasts over liefde, verdriet en andere ongemakken. Herkenbaar pijnlijk maar ook grappig. Je mag zo nu en dan een traantje wegpinken, dat heb ik ook gedaan bij deze top podcasts.

 

Terrible Thanks For Asking

Je weet dat elke dag iemand aan je vraagt “hoe gaat het met je?” En zelfs als je helemaal doodgaat van binnen, zeg je gewoon “goed”, zodat iedereen zijn dag kan continueren? Deze show is het tegenovergestelde daarvan. Gehost door auteur (het is oke om te lachen (Crying Is Cool Too)) en opmerkelijke weduwe (haar woorden) Nora McInerny, dit is een grappige / trieste / ongemakkelijke podcast over eerlijk praten over onze pijn, onze onhandigheid en ons menszijn, dat is geen echt woord. Uw blogger heeft menig maal met tranen in haar ogen gezeten bij het luisteren naar deze prachtige podcast. Hopelijk volgt een Nederlandse versie hiervan snel. Misschien ga ik het zelf wel doen?

Dear Sugars

Het universum heeft goed nieuws voor de verloren, eenzame en hartenzieke. “Dear Sugars” is hier en spreek je recht in de oren. Gehost door de originele “Sugars”, Cheryl Strayed en Steve Almond, legt de podcast al je vragen – hoe diep of donker ook – en biedt een radicale empathie in ruil.

 

Modern Love

Deze Podcast bevat de populaire column in de New York Times, met lezingen van opmerkelijke persoonlijkheden en updates van de essayisten zelf. Sluit je aan bij gastheer Meghna Chakrabarti (WBUR) en Modern Love-editor Daniel Jones (NYT) – en word verliefd bij het eerste luisteren. Voordrachten o.a. van Kate Winslet,  Uma Thurman, Colin Farell. 

In die aflevering draait het om Gary Presley. Hij had allesbehalve opgegeven om de liefde te vinden. Maar – zoals de romantici die er zijn – liefde kan je vinden wanneer je het het minst verwacht. Soms zelfs als u zich verzet. Gary vertelt zijn verhaal in zijn Modern Love-essay: “Zou mijn hart de achtervolging voorbij zijn?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Love + Radio

Vanuit PRX’s Radiotopia biedt Nick van der Kolk’s Love and Radio diepgaande, wereldvreemde interviews met een eclectisch scala aan onderwerpen, van het louche tot het sublieme. Je hebt nog nooit zoiets gehoord. Ik attendeer je specifiek even op deze aflevering. Girl of Ivory, je kaken vallen spontaan naar beneden bij het horen van deze aflevering van love+radio. Davecat en Sidore hebben een zalig huwelijk samen in de één van de voorsteden van Detroit. Op een dag staat er onverwacht een Russische vrouw voor hun deur, zij verklaart haar liefde voor hen beiden.

Luister deze aflevering hier via soundcloud

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je meer podcastberichten lezen van de Podcastvrouw? Klik dan op mijn berichten pagina

 

nl/podcasting-berichten/” title=”Podcasting berichten” title=”Podcasting” info=”tooltip” info_trigger=”hover” info_place=”right”]Podcasting berichten[/button]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.