Tijdwijzer

Een podcast over levenservaring. We denken het allemaal te weten… hoe het werkt in dit leven. Maar één ding is zeker. Pas op latere leeftijd, vol met ervaringen, weet je pas wat écht belangrijk is. Daarom ondervraagt – Rudy Nicola – wijze, oudere Nederlanders over waardevolle levenslessen. Waar maken we ons nu druk om en is totaal niet relevant op lange termijn? Welke keuzes zorgen voor meer geluk? En wat zijn de momenten waar je écht van moet genieten voordat het te laat is?

Tijdwijzer

Luister je je rijk

Met mooie inzichten en goede vragen is deze podcast zeker de moeite waard. Het richt zich op de doelgroep ‘millenials’ maar ook ik krijg waardevolle inzichten van deze Nederlanders. Het gesprek met Myra Geerling over de overstap rond 1930 van Amerika naar Europa, haar ontmoetingen, liefdes en gebrokken harten. Myra geeft op haar leeftijd een uniek geluid op relaties en hoe hiermee om te gaan. Ze is een enthousiaste waterval een podcast aflevering van een half uur vond ik bijna te kort.

Over de maker

Voor podcastmaker Rudy Nicola is persoonlijke ontwikkeling een leerschool waaraan hij geen einde ziet komen. Daarbij kunnen levenslessen van de oudere generatie van waarde zijn.

Met die gedachte in het hoofd heeft hij een podcastserie gemaakt Tijdwijzer, waarin hij met inspirerende mannen en vrouwen die de zestig zijn gepasseerd in gesprek gaat. ,,Ik ben eind twintig en dat is een periode in het leven waarin er van alles op je afkomt. Net afgestudeerd, aan het begin van een loopbaan. Dat maakt dat je voortdurend voor de keuze staat wat je gaat doen: een huis kopen, samenwonen, kinderen? Of toch nog op wereldreis?’’

 

Wil je meer podcast berichten lezen van de Podcast vrouw? Klik dan op de berichten pagina