Podcast voor Valentijn

14 februari 2020

Op de dag van de liefde een lijstje met vier harten podcasts

Voor altijd duurt een jaar

In ‘Voor altijd duurt een jaar’ doet Simon Heijmans verslag van zijn zoektocht in liefdesland. Wordt vreemdgaan steeds normaler? Hoe werkt een open relatie? Bestaat de eeuwige liefde nog? Hoe ziet iemand die nog nooit een relatie heeft gehad de liefde?
De podcast ‘Voor altijd duurt een jaar’ hoort bij een theatervoorstelling met dezelfde titel. Tijdens deze voorstelling gaat Simon in gesprek met zijn publiek over grote liefdesvragen. De verhalen die daaruit komen zullen weer te horen zijn in de podcast. Nieuwsgierig geworden? De voorstelling is in januari en februari 2018 te zien door heel Nederland. Voor meer info: https://www.simonheijmans.com

Hart verscheurend, terrible thanks for asking

De podcast van Nora McInerny is er om precies dat taboe te doorbreken en te praten over wat er achter dat ‘goed’ schuilt. Er wordt gepraat over pijn en ongemakkelijkheid, mentale ziektes en ‘gewone dipjes’. In de meeste afleveringen wordt iemand geïnterviewd over een psychische stoornis of andere ervaringen op het gebied van mentale gezondheid en liefde, maar er zijn ook wat algemenere afleveringen.

Hoe dan ook is elke podcast een safe space waarin mensen eerlijk zijn over echte gevoelens – en die openheid voelt als een warm bad. Zeker een aanrader om te luisteren als je even een meh-periode hebt en klaar bent met alle blije foto’s op social media dus! Terrible, thanks for asking is te beluisteren op onder andere Spotify en Apple Podcasts. De meeste afleveringen duren tussen de 40 en 60 minuten.

Moderne Liefde

Al jaren heeft de New York Times de rubriek Modern Love, geschreven door verschillende auteurs, waarin het gaat over grote en kleine aspecten van de liefde. In de gelijknamige podcast worden de columns voorgelezen door bekende acteurs (Kate Winslet, Colin Farrell, Gillian Anderson…), én licht de schrijver van de betreffende column het verhaal erachter toe. Je kunt ze het gemakkelijkst beluisteren in Spotify (zoek op ‘Modern Love’), maar het kan ook via de website.

Op de liefde!

Liefdes lessen Van pijn tot hartstocht, van alles samen doen tot liever alleen zijn. Alles wordt besproken in deze podcast van De Nieuws BV. Willemijn Veenhoven gaat samen met Corine Koole in gesprek met verschillende mensen en zoekt zo naar de essentie van liefde. Corine schrijft al meer dan 15 jaar over de Liefde, heeft meer dan 1000 interviews over dit onderwerp gedaan en haar rubriek Lust & Liefde in Volkskrant Magazine wordt iedere week verslonden. Samen met bijzondere gasten gaan Willemijn en Corine op zoek naar de essentie van de liefde. Want, waar draait het nou eigenlijk echt om? Luister hier naar Anita Witzier

Wil je meer podcast berichten lezen van de Podcast vrouw? Klik dan op de berichten pagina