Podcast voor kinderen vier op een rij

podkin

De kinderpodcast heeft een duwtje nodig

Het nieuwe verhaaltje voor het slapen gaan of tijdens het reizen. De kinderpodcast kan wel wat aanvullingen krijgen met wat meer Nederlandse kinderpodcasts. Er zijn er al enkele, de podcastvrouw tipt je er een viertal.

Gepubliceerd 27 januari 2019

Fikkie de Firefighter – hoorspel voor kinderen van 7-10 jaar

Op een winternacht in 1929 kwam een magere zwerfhond aanlopen bij een kazerne in New York. Hij bleek een geweldige brandweerhulp, dus gaven de brandweermannen hem de passende naam “Fikkie” gaven. Fikkie redde tientallen levens en werkte tien jaar lang voor ENGINE 203 van het New York Fire Department. Echt gebeurd! En nu verteld door Gijs Scholten van Aschat. Verhaal en regie: Stef Visjager Er is een prentenboek van dit Hoorspel verschenen bij Uitgeverij Rubinstein, met een CD. Daarop staan ook hoorspel-karaoke versies: dan kun je zelf meespelen in dit verhaal! Met ook een uitleg hoe je je eigen hoorspel kunt maken

fikkie the firefighter

1 Minuut Kleuters

Geld tellen uit je spaarpot, kabouters die wildplassen, wonen in een vrolijke straat, dat en meer verhalen komen voorbij in deze selectie 1-minuutjes voor kleuters. 1-minuutjes zijn mini audioverhalen van oongeveer 60 seconden, gemaakt voor kleuters en kinderen van acht tot twaalf. Verhalen waarmee ze kinderen ontroeren, vermaken en verrassen. Deze serie won in 2012 de Prix Europa voor beste radiodrama 2012. Een waar genot om naar te luisteren! Luisteren kan hier via iTunes

1 minuut kleuters

Podkin Eenoor

De kinderpodcast over het dappere konijn Podkin.

Ieder konijn weet wie Podkin Eenoor is. Van jong tot oud kennen ze de verhalen over hun onverschrokken, slimme soortgenoot. Zijn status is legendarisch, mythisch haast. Maar zijn die verhalen niet een beetje overdreven? Het is midwinternacht als een rondreizende bard aankomt in de konijnenburcht van Doornwoud. In ruil voor een maaltijd en een slaapplek biedt hij aan het échte verhaal te vertellen. Ademloos luisteren de konijnen naar de geschiedenis van Podkin Eenoor – het dappere konijntje dat ondanks zijn jonge leeftijd hun allergrootste vijand wist te verslaan.


Gottmer Kinderboeken is de uitgever van het boek en de podcast. De afleveringen staan nu op soundcloud en in de iTunes store. Het in- en outro wordt ingesproken door de podcast vrouw Simone Snaterse. Meesterverteller Jan Meng leest het verhaal voor en is voorzien van veel geluid dat de kracht van de verbeelding versterkt.

FRANKIE

Dit is FRANKIE. Een podcast waarin zij, pubers, vertellen over hun leven. Wat ze meemaken, waar ze mee worstelen en wat ze leren. Dat vertellen, dat doen ze anoniem. Niet omdat ze schijterds zijn, maar omdat het nou eens niet gaat om het plaatje. Het gaat om ons verhaal.

frankie
 

Wil je meer podcastberichten lezen van de Podcastvrouw? Klik dan op de berichten pagina