Podcast tips waar je naar kan luisteren op je summer roadtrip

Podcast Vakantie Tips

Waar gaan we op vakantie nou naar toe?

Ik weet nog niet wat ik ga doen, misschien wel naar het strand van Honolulu. Maar in het vliegtuig, auto, hangmat, trein of op het strand gaan de volgende podcasts aan. Een podcast vakantie lijstje van de podcastvrouw.

Boek niet gelezen? Luister dan naar de Podcast

NTR Bonita Avenue,

20 afleveringen beslaat dit heerlijke hoorspel met Georgina Verbaan, Waldemar Torrenstra en vele anderen. Loei spannend vond ik dit ook!

De verwarde Cavia.

Het boek voorgelezen door Pauline Cornelisse zelf. Met 104 afleveringen van 1 a 2 minuten per stuk, is het leuk maar als je het achterelkaar luistert begint het intro wel wat te irriteren. Maar mijn mondhoeken gingen er wel van omhoog staan.

 

Goede voornemens maken tijdens je vakantie

Het zijn zeg maar de persoonlijke ontwikkel podcasts, om je in je kracht te zetten of je persoonlijke groei te bevorderen. Afscheid nemen van je ego en inspiratie om je eetpatroon te gaan aanpassen. Ga eens vaker veganistisch eten en nog veel meer in o.a. deze podcasts

Het groene hart van Happinez

In de achtste aflevering

Een gesprek met Lisa Stel, oprichtster van het positief inspirerende platform ‘Lisa goes vegan’ (tussen de 80.000 en 100.000 bezoekers per maand). We hebben het over waarom ze plantaardig is gaan leven, wat we allebei nog niet wisten van de bio-industrie en Lisa vertelt over misschien wel haar meest ongemakkelijke moment als toen nog vegetariër.

De Transformatie Academie

Over heldenreizen: Inspirerende mensen en transformaties in de breedste en diepste zin van het woord. De Transformatie Academie Podcast geeft een moderne, BS-vrije kijk op persoonlijke groei, zelfontwikkeling en lifecrafting. Jouw katalysator voor verandering op het gebied van body, mind en soul maar ook op het gebied van ondernemerschap en lifestyle. Gemaakt door Sjanett de Geus.

Helden en Hordes

“In de zomer van 2016 ontdekten ze dat we een schakel waren in een netwerk van mensen die wij Conscious Business Founders zijn gaan noemen. Bijzonder gemotiveerde ondernemers die ergens voor durven te staan, ook als dat inhoudt dat ze daar alleen voor staan. Die 200% toewijding willen geven voor 1% groei. Mensen die van hun verhaal hun business hebben gemaakt en zeggen; dit ben ik en dit is mijn bijdrage aan een meer gebalanceerde wereld.”

vw-camper-336606_1280

Slimmer worden tijdens je vakantie

Universiteit van Nederland

Inspirerende wetenschappers delen via korte colleges de spannendste inzichten uit hun vakgebied. In verschillende formats brengen zij voor een jong en breed publiek de wetenschap tot leven door wekelijks een prikkelende vraag te beantwoorden. Van donkere materie tot verliefdheid bij dieren: alles komt voorbij! De aflevering over muggen is een aanrader om daar naar te luisteren! Want daar zullen er ook vast een aantal van zijn op je vakantie bestemming!

 

Numrush

Numrush is een Nederlands online magazine over de impact van innovatie. Aflevering 108, een bedrijf zonder bazen. De zakelijk telecomprovider Voys is intern heel anders georganiseerd dan andere bedrijven. Er is bijvoorbeeld geen directeur (of een baas) en werknemers krijgen veel vrijheden. Waarom doet Voys doet? En hoe is het om daar te werken? Elger van der Wel ging langs op het kantoor van Voys in Groningen en sprak met oprichter Mark Vletter in deze Rush Talk.

Een bijzonder verhaal voor in je vakantie

Ik tip je om deze radio doc te luisteren.

Op 16 juli 1957 vond de Nederlandse vliegramp met het toestel de Neutron plaats in Biak, Nieuw Guinea. Aan boord tropenarts Dick Leiker met zijn vrouw en vier jonge kinderen. Hij is op weg naar Nederland om te promoveren op lepra. Samen met tien andere inzittenden wordt dokter Leiker gered door Papoea’s die met hun prauwen de brandende zee op zijn geroeid. Het dramatische verlies van zijn gezin weerhoudt hem er niet van om zijn leven in dienst te stellen van de leprabestrijding en in 1967 richt hij samen met anderen de Leprastichting op. Wineke van Muiswinkel maakte een radiodocumentaire over dit bijzondere verhaal.

 

Natuur in je vakantie, ja natuurlijk!

Puur Natuur

De podcast van natuurmonumenten. In deze maandelijkse podcast nemen ze je mee op pad door de gebieden van Natuurmonumenten. Ze stellen je vragen aan hun boswachters en vertellen je meer over de natuur in Nederland!

Echt gebeurd, natuur verhalen

Daar kan je deze podcast alfeveringen 83, in de natuur, het verhaal van Frederique Schut.  Het gaat over een paarden race in Mongolie. Aflevering 89, Jennifer Evenhuis is na een relatie met een foute man op zoek naar rust in de natuur. Ze gaat op kano- en yogavakantie.

Wil je meer podcast berichten lezen van de podcastvrouw? Klik dan op mijn berichten pagina