Podcast over voornamen, Aangenaam

aangenaam

Wat gaat er schuil achter jouw voornaam?

Gepubliceerd 30 juli 2019

Of je nu een unieke naam hebt, of juist een algemene, er zit achter elke naam wel een bijzonder verhaal. Waar komt je naam vandaan? Wat zegt een naam over iemand? Vanaf eind juli verschijnt bij NPO Radio1 een nieuwe podcast over namen: Aangenaam.

Zo gaan ze op zoek naar de meest getatoeëerde naam van Nederland, en komen ze er achter wat de onverwachte naam is van de meest gekuste vrouw ter wereld. Hoe ontstaat een hippe naam? Hoeveel Henk&Ingrids zijn er nu echt? Heeft iedereen een oom Herman? Hoe is het als niemand je bij je naam durft te noemen? En wat vinden de twee broers Henk er van dat ze hetzelfde heten?

Gemaakt door Edda Heinsman, eindredactie Saar Slegers, eindmontage Olivier Rekers.

aangenaam

Herman

Aangenaam Herman. De naam ‘Herman’ komt steeds minder voor, en dat is eigenlijk zonde, want het is misschien wel de meest mannelijke naam aller tijden. Bovendien zijn er heel veel mooie verhalen over Hermannen te vertellen. Denk aan Stier Herman, Catharina Herman, Herman het Brood (niet te verwarren met Herman Brood) en wat is het verhaal van mijn vier ooms Herman?

Alle muziek in deze aflevering is overigens gemaakt door een Herman! Zo is de begintune (die elke aflevering terugkomt) het nummer I’m walking van Perquisite en Benjamin Herman.

En ten slotte: mocht je tips hebben voor mooie naam-verhalen: edda.heinsman@ntr.nl

Wil je meer podcastberichten lezen van de Podcastvrouw? Klik dan op de berichten pagina