Podcast over design en impact

Elke aflevering spreekt Harald Dunnink (oprichter momkai) met andere ontwerpers en creatieve ondernemers over de impact van hun werk. Samen verkennen zij wat een ontwerp goed maakt. Want door samen beter te kijken, ga je meer zien.

Verwondering is een podcast over design waar je beter van gaat kijken.

Al meerdere keren heb ik naar deze podcast geluisterd en ik ben hop naar het museum gegaan!  Wim Crouwel bijvoorbeeld die meester van het grafisch design vervolgens stond ik de volgende dag in het stedelijk museum naar zijn eerbetoon aan het kijken. Ik werd er instant gelukkig en geïnspireerd door. Deze expo is nog tot 22 maart 2020 te zien.

Aflevering #17 zit helemaal boordevol pareltjes door de tipgever cultuurjournalist Yuki Kho. Zij is een meester in het beschrijven van ervaringen. Ik heb mij direct geabonneerd op de nieuwsbrief waarover ze vertelde die zij samen met Ko maakt en nemen ze je iedere maand mee door een musea in heel Nederland en ook daarbuiten. Door haar te volgen en te lezen helpt ze je om een taal te vinden voor vorm. Samen met Heske te Cate bedacht en maakt ze de podcast ‘Naakt op een Kleedje’ over vrouwelijke makers waarover ik eerder een blogje heb geschreven. Het fijne van de verwondering podcast is dat de gespreken ook visueel worden gemaakt waardoor je meer als kijker ook makkelijk in het gesprek getrokken wordt. Kijk en luister hier naar het gesprek met Yuki.

De tip uit deze podcast met Yuki

Dichtbij huis staat een groot museumpark waar natuur, westerse en Aziatische en eeuwen oude kunst samen komen. Je koopt een kaartje voor dit natuurpark en je loopt volgens Yuki tussen de wilde eenden en her en der kan je wat eten pakken geen bewaking geen bordjes maar ook een grote Boeddha staat naast een Picasso. De architect die hiervoor heeft getekend is de meester van de architectuur de japanner Tadao Ando hij heeft het ontwerp voor dit Museum bij Insel Hombrich gedaan op een voormalige NAVO-raketbasis voor de stichting Marianne Langen. Deze tip staat bij mij meteen op nummer één om te gaan bezoeken. Je schijnt ook op de raketbasis te kunnen logeren. Hierbij het adres; Stiftung Insel Hombroich, Minkel 2, 41472 Neuss, Duitsland.

Doe er je voordeel mee!

Wil je meer podcast berichten lezen van de Podcast vrouw? Klik dan op de berichten pagina