Nieuw: de Cold Case podcast

de-brand-in-het-landhuis.

De brand in het landhuis

Is er nieuw genre in opkomst? Wat als serial begon in Amerika hebben wij nu ook in Nederland; de onopgeloste podcast. Ik omarm het! We hebben een paar hele goede podcast makers die super spannende podcasts hebben afgeleverd. Ik noem ze de cold cases van de lage landen! Ik tipte al met groot genoegen de Kasteelmoord en de moord op patrick. Hier is nu een thriller aan toegevoegd, de brand in het landhuis. Al weken lang nummer 1 bij iTunes. Nu 6 delen te binge luisteren!

Gepubliceerd 27 januari 2019

Het verhaal 

de-brand-in-het-landhuis.Op 7 december 2003 komt grootgrondbezitter Ewald Marggraff bij een brand in zijn landhuis om het leven. De excentrieke Vughtenaar bezat zo’n 700 ha land, een kunstcollectie van ruim 500 schilderijen en een vermogen van 160 miljoen in verschillende belastingparadijzen. Na zijn dood is er geen spoor meer van de schilderijen en het geld.

Waar is zijn geld gebleven? Wat is er gebeurd met zijn schilderijencollectie? En waarom is er op deze vragen nooit antwoord gekomen?

Als eind 2018, vijftien jaar na de brand, nog steeds nieuwe verhalen opduiken, besluit podcastmaker Simon Heijmans een zoektocht te ondernemen. Wat is feit? Wat is fictie?

De Brand in het Landhuis is een podcast van Simon Heijmans. Eindredactie: Marion Oskamp, geluidsmixage: Sam Huisman

Wil je meer podcastberichten lezen van de Podcastvrouw? Klik dan op de berichten pagina