Kunst kijken

Naakt op een kleedje

Luisterend Kunst Kijken

Gepubliceerd 19 oktober 2019

Weer een stukje slimmer geworden door te luisteren naar deze podcast over kunst. Naakt op een kleedje waarin vrouwen in gesprek gaan met andere vrouwen over hun bijzondere en inspirerende kunstwerk. Na het luisteren heb ik het schilderij waar passievol en met veel wijsheid over gesproken opgezocht. Ik kijk nu anders naar dit werk. De derde aflevering met Madelijn van den Nieuwenhuizen, het brein achter @zeikschrift zij vertelt over een bijzonder kunstwerk en over het belang van -soms ingewikkelde- discussies, én hoe lekker het is om in je eentje dansen in de woonkamer.

Naakr op een kleedje

De interviewers Heske ten Cate en Yuki Kho weten waar ze over praten stellen goeie kritische vragen. De podcast titel naakt op een kleedje komt omdat vrouwen minstens even vaak naakt op een kleedje afgebeeld in een museum dan dat ze er als maker vertegenwoordigd zijn. En daar brengen Heske en Yuki verandering in! En maken kunst toegankelijk door het maken van deze podcast.

De podcast wordt door VPRO – nooit meer slapen redactie ondersteund en wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Stichting Mondriaan en Stichting Democratie en Media. Waarvoor hulde, want het is fijn als je een financieel podcast duwtje krijgt.

Volg de meiden van via Instagram op @naaktopeenkleedje en geef ze ook meteen een paar mooie sterretjes in je favoriete podcast app. Doen hoor!

Wil je meer podcastberichten lezen van de Podcastvrouw? Klik dan op de berichten pagina