Jurylid Dutch Podcast Awards 2020

Begin November 2020 zijn de Dutch Podcast Awards 2020 uitgereikt. Dit jaar mocht ik in de jury zitten met andere podcast nerds zoals ik. Dit avontuur begon met een podcast interview in de podcast studio bij BNR. Een gesprek met Eline Ronner en Mark Beekhuizen over mijn liefde voor de podcast. Met tips en zaken waarop ga letten tijdens het jureren.

De categorie Maatschappij/Lifestyle/Gezondheid

De juryleden kregen allemaal een tweetal categorien toebedeeld. Voor mij was dit Maatschappij/Lifestyle/Gezondheid en beste podcast host. Het genomineerden lijstje was; Man man man de podcast, Zelfspodcast, Datevermaak, Day1podcast en Dag voor Dag. Na uren luisteren en een lijstje van voors en tegens ben ik uitgekomen bij de Zelfspodcast van Sander en Jaap die inmiddels geen achternaam meer nodig hebben. In het juryrapport heb ik het als volgt omschreven:

Niet alleen maar lachen en onderbroekenlol. Lekker fris en kleurrijk. Twee vrienden waar ik me na een aantal afleveringen mee verbonden ga voelen. Je schuift prima bij hun aan tafel en je leert zowel Sander als Jaap kennen. Daarnaast nemen ze zichzelf ook niet zo serieus waardoor mijn mondhoeken vaak omhooggaan. Durven allerhande onderwerpen aan te snijden.  Geld verdienen ze ook met Petje af voor luisterkinderen en een goede website voor adverteerders en de mogelijkheden die de jongens bieden met hun podcast. En dat is belangrijk voor de podcast als verdienmodel.

Mijn eervolle vermelding: Dag voor Dag podcast

Een uur de verdieping in over het onderwerp de dood, en wat dat voor nabestaanden voor een impact heeft op hun leven. Hoe ga je ermee om, wat doet het met je lijf. Je gaat echt de verdieping in waarvoor de podcast voor bedoeld is. Met als podcast host Liesbeth Rasker open en eerlijk verteld ze haar eigen verhaal over haar moeders dood en met gasten die dichtbij haar staan. Met een lach en een traan. Intens en liefdevol. Mooi om te luisteren naar een onderwerp waar toch best een taboe over bestaat. Benieuwd of ze uit haar kring gaat en andere gasten hierover gaat interviewen?

De absolute winnaar van 2020: De Plantage van onze voorouders

De beste Nederlandse podcast van het jaar 2020′ mag noemen, de grote winnaar van de Dutch Podcast Awards. Dat werd de podcast De plantage van onze voorouders. Een absolute luistertip van het stemmende publiek en vakjury. Een podcast die op de ‘boekenlijst’ moet voor het onderwijs! Luister de podcast hier.

Spotify heeft de officiële Dutch Podcast Awards 2020 playlist verzorgt: daarin vind je alle winnaars in een handige playlist.

Overzicht van alle winnaars vindt je op de website podcastawards

Wil je meer podcast berichten lezen van de Podcast vrouw? Klik dan op de berichten pagina