In 3D erop uit met de boswachter

erop

Uit de podcastwinkel van de ANWB, de laatste aanwinst voor de zomer van 2021, beleef de natuur in 3D-audio! Van de Kop van Schouwen in Zeeland en de Oostvaardersplassen, tot de overweldigende natuur van Ameland en de flora en fauna van Nationaal Park de Hoge Veluwe: in de ANWB-podcast ‘Eropuit met de boswachter’ nemen verschillende boswachters je mee op verrassende ANWB-wandelroutes dwars door Nederland. En dat allemaal in 3D, dus je hoort de natuur overal om je heen. Je ervaart deze podcast het beste met oordopjes in of een koptelefoon op. Ga je mee?

Feestje voor je trommelvlies 3D?

Wat een ervaring met je oordopjes in, je trommelvlies wordt echt in deze podcast gezogen. Laarzen door de blubber, vogelgeluiden zoals merel en roodborstjes het klinkt allemaal intenser. Persoonlijk word ik na een minuut of tien een beetje moe van dat gezeul door de blubber, sta eens stil. Je slingert van links naar rechts in je gehoor. Dat maakt concentreren op het verhaal voor mij lastiger. De geluiden van het bos en natuur daarintegen zijn heerlijk om aan te horen. Gewoon doen, met je oordopjes op een 3D audio verhaal beluisteren en oordeel zelf.

Aflevering 1

Ver in het zuidoosten van Noord-Brabant, tegen de grens van België, ligt de Reuselse Moeren. Een bijzonder natuurgebied van 152 hectare groot. Het is een van de laatste plekken in Nederland waar je hoogveen kan vinden – landschap gevormd door een zeldzaam plantje dat leeft van regenwater: veenmos. Bij knooppunt 62, in het kleine dorpje Reusel, start de ANWB-wandelroute ‘In de ban van het mos’. Corsicaanse dennen, Vlaamse gaaien, de gladde slang. Je komt er van alles tegen: het landschap van de Reuselse Moeren verveelt geen seconde. Boswachter Erik Schram staat al op je te wachten. Doe vooral je regenlaarzen aan, want het wordt een natte tocht. We gaan er – in 3D-audio – op uit met de boswachter.

Met dank aan: Staatsbosbeheer en boswachter Erik Schram

‘Eropuit met de boswachter’ van ANWB werd geproduceerd door PodWorkz.

Wil je meer podcast berichten lezen van de Podcast vrouw? Klik dan op de berichten pagina