Harper’s Bazaar Powercast

harpersbazaar

Met de subline Advies van powervrouwen aan powervrouwen gaat Harper’s Bazaar’s hoofdredacteur Miluska van ’t Lam in gesprek met creatieve denkers en entrepreneurs. Over hun persoonlijke successen, valkuilen en briljante mislukkingen. Ervaringen en voorbeelden die je voorzien van een flinke dosis power bij het realiseren van jouw dromen, plannen en ambities.

Woman of the Year 2020

Wat een lijst aan namen dit jaar op the woman of the year verkiezing 2020. Het leuke vind ik dat ik niet alle namen kenden en door de podcast erg onder de indruk ben van hun initiatieven en ondernemingen. En ik zet er een in de spotlight de aflevering met Constance Scholten. Op 19-jarige leeftijd heeft ze al haar eerste succesvolle bedrijf opgericht en vervolgens heeft ze nu een tweede Slingshot Ventures. Waar ze investeringen van Nederlandse, iconische bedrijven verbindt aan nieuw Nederlands ondernemerstalent zoals in fietsenbedrijf VanMoof scheermerk Boldking en jobs op temper. Ze worden in zowel kapitaal als kennis en kunde maar ook hun netwerk. Ze verteld met passie over haar investeringen in deze bedrijven die de wereld zouden veranderen.

Earth Today

Je hoort duidelijk dat Miluska aan haar lippen hangt en dat deed ik ook met mijn volle gewicht. Daarnaast is ze is Founding Board Member bij EarthToday. Je hebt niet meer potten en pannen nodig maar wat je wel nodig hebt is aarde, deze aarde. Met het initiatief gaan ze de aarde terugkopen. En jij kan daar ook aandeelnemen door een donatie te doen. Iedere bewuste aankoop wordt gekoppeld aan vierkante meters aarde die voor de rest van je leven voor jou zijn. Deze worden dan veiliggesteld van exploitatie. Zoals het amazone gebied of palm olie gebieden maar ook de Oerang Oetang die wordt bedreigd.

Persoonlijk

Haar persoonlijke verhaal waarin Constance zich blood geeft over haar gevoelens en wat dat kan betekenen als je die deelt en je hart opent zijn inspiratievol. Dat raakte mij ook in deze podcast. Je begrijpt de lijst van 12 genomineerde zijn stuk voor stuk pareltjes maar ik heb mijn keus gemaakt. Dat neemt niet weg dat ik de andere genomineerden zoals Lidewij Edelkort, Anna Dijkman ook geweldig vindt en die afleveringen ook de moeite waard zijn om te beluisteren.

Dichtbij

Klein puntje van aandacht. Het zou mooi zijn om meer luisteraars te kunnen betrekken bij de afleveringen en gasten. Vergeet daarom ook niet dat je bij vele luisteraars letterlijk in hun oren zit, intiemer kan je het niet krijgen, maak het dan ook voor de luisteraar intiem.

Ben benieuwd naar de komende gasten in de Harper’s Bazaar Powercast, mijn abonneer knop staat hiervoor aan.

Wil je meer podcast berichten lezen van de Podcast vrouw? Klik dan op deĀ berichten pagina