Dutch Podcast Awards 2021

Duthc Podcast Awards

De afgelopen maand heb ik me suf geluisterd, als jurylid van de DPA vond ik het geen straf maar wel uitdagend dit jaar. Wikken en wegen welke podcast wordt de winnaar van de categorie en wat is de beste van 2021. Wie zet de luisteraar echt centraal gesteld? En wat blijft hangen nadat er geluisterd is? Op 26, 27 en 28 oktoberzijn de winnaars van de Dutch Podcast Awards 2021 bekend gemaakt. Je vindt ze hier allemaal terug.

De categoriewinnaars


Aaf & Marc-Marie vinden iets (Lifestyle & Maatschappij)

Hoeveel ben ik waard? (Zakelijk)

Below the radar, above yourself (Brand story)

F1 aan Tafel (Sport)

De Deventer Mediazaak (Verhalend)

De Lesbische Liga (Media & Cultuur)

De Universiteit van NL (Tech en Wetenschap)

The Gygs (Nieuws & Opinie)

Duthc Podcast Awards

Hier en daar was het erg spannend en heeft de stem van de jury de doorslag gegeven. Zo won de ‘Universiteit van NL’ het nipt van ‘de Dinocast’ en had ‘Hoeveel ben ik waard’ maar een paar stemmen meer dan ‘Het Nieuwe Geld’. Er is in ieder geval geen winnaar zonder minimaal één jurystem te hebben ontvangen. 

De beste podcast van Nederland 2021

Hoe en waardoor wordt iemand slachtoffer van nepnieuws? De Deventer Mediazaak is de winnaar van 2021. De Deventer moordzaak is een zesdelige podcastserie over hoe de Deventer moordzaak ontaardt in een mediazaak. Van verslaggeving en waarheidsvinding via infotainment naar een hetze. Feit en fictie gaan een eigen leven leiden en er vallen meer slachtoffers dan alleen de vermoorde weduwe. Journalisten, redacteuren van talkshows, opiniemakers, BN’ers en andere betrokkenen vertellen hoe ze onderdeel werden van deze mediadynamiek.