De Grote Podcastlas

De grote podcastlas

Je vakantie voorpret kan hier beginnen! Met de grote podcastlas. De podcastversie van de atlas. Wie heeft m niet in z’n handen gehad? Aan de hand thema’s en drie vaste blokken word jij kenner van het besproken land. Want wat weet je over vlaggen, de politiek/economie, de mensen, het eten en olympische prestaties van het land.

Slimmer

Leuke feiten en weetjes leer je over de landen die er wekelijks besproken worden. En daar kan je dan weer hoge ogen scoren op feestjes en partijen. Zoals dat het Zimbabwaanse dames hockeyelftal op de spelen van Moskou goed heeft gewonnen. Hoe ze dat voor elkaar kregen, je hoort het in de podcast over Zimbabwe.

Presentatoren

Alle drie de heren zijn geograaf en hebben daarnaast nog meer expertise. Zo is Leon Boelens politiek junkie, Max Gerritsen cartograaf en kaartenspecialist en Hugo Noordman voormalig aardrijkskundedocent en geschiedenisnerd.

Conclusie

In de podcast hebben ze een mooie rode draad vaste blokken en een eindconclusie over het besproken land met de volgende drie vragen

  • Waar moeten we dit land voor bellen als we een probleem hebben?
  • Wat gaan we missen als het ophoudt te bestaan?
  • Wat zouden wij doen als we één dag in dit land zouden zijn?

Het is leuk, amusant het maakt nieuwsgierig en leergierig. Is er iets gezegd of is er iets cruciaals vergeten dan kan de luisteraar dat laten weten via hun socials! De heren zijn geen experts maar zijn absolute liefhebbers. Ze pretenderen niet dat ze volledig zijn maar origineel zijn ze.

Onderwijs

Met de grote podcastlas is de deur wijd opengezet om podcast ook in te gaan zetten in het onderwijs! Wat mij betreft een voorbeeld! Uitgeverijen opletten dus wat hier gebeurt.

Hoeveel landen voor de podcastlas

Op het moment van schrijven zijn er 196 internationaal erkende onafhankelijke staten. We kunnen nog heel wat afleveringen verwachten. Elke week een land dat is de belofte.

Vriend van de Show

De podcastlas wordt zeer gewaardeerd onder luisteraars, want via vriend van de show kunnen luisteraars de podcast ondersteunen en wekelijks komen daar meer luisteraars bij.

Via de socials Instagram en Twitter kan je de show volgen.

Luister naar de laatste aflevering van de grote podcastlas

Wil je meer podcast berichten lezen van de Podcast vrouw? Klik dan op de berichten pagina