Chaos in de orde

Rachel Levi is de nieuwe Sherlock Holmes voor creativiteit! Met haar eigen podcast: Chaos in de orde. Een spin off van het creatieve festival van afgelopen november 2019. Ze gaat daarmee als een creatieve detective op zoek naar creativiteit en komt vele creatieve verdachten en relschoppers tegen die ook chaos in de orde zien.

Onderzoeksvragen zoals: Wat is er toch gebeurd met onze creativiteit? Waarom is die verdwenen? En belangrijker: hoe vinden we hem terug. Als een detective bijt ze zich vast in dit vraagstuk. Lichtheid: het blijft natuurlijk een spelletje. We nemen onszelf al zo serieus in het werk dat we doen, laten we het ook eens met een knipoog nemen. Het goede gesprek: snel tot de kern, geen koetjes, kalfjes en herhalingen .

Rachel: “Een show die geïnspireerd is op alles wat ik zelf zo leuk vind aan podcasts (en ik ben behoorlijk verslaafd kan ik je zeggen, de podcast heeft Netflix bij mij thuis allang verdrongen)”.

Wat bieden de afleveringen?

De eerste drie afleveringen zijn net uit aflevering twee over geld en creativiteit met Peter Ros, wat kan wel i.p.v. niet. en vooral de podcast met Mark Mieras (aflevering 3) deden mijn oren spitsen. “het toeval een rol laten spelen in creatieve proces. De verwachtingen van je brein kunnen je beperken om buiten de verwachting te treden mag je open staan voor de verrassing”. Het lichtflits moment waar twee puzzel stukjes in elkaar worden geschoven. Ga daar maar eens creatief en visueel mee aan de slag. Rachel brengt een waardevolle creatieve zoektocht. Hou jij vast aan orde of laat je los en sta je chaos toe. Wat vooral belangrijk is heb plezier in wat je doet!

Elke aflevering is er ook “het struikelblok” waar luisteraars hun creatieve vragen kunnen stellen zoals creativiteit killer urenregistratie en hoe kan je patronen doorbreken. Een podcast waar je weer creatiever van wordt!

Rachel heeft ook haar chaos in de orde festival geopend met een prachtig bevlogen paradijs vogel betoog. Ben je daarin geïnteresseerd? Stuur me dan een mailtje.

Wil je meer podcast berichten lezen van de Podcast vrouw? Klik dan op de berichten pagina