Buiten de Muren

buiten de muren

Podcastmaker Marjolein Knol krijgt een exclusief kijkje in het leven van twee ex-gevangenen en hun terugkeer in de maatschappij.
Podcast beschikbaar vanaf 12 mei 2021

Harry, eind 50, bracht maar liefst een derde van zijn leven door in de gevangenis. Hij zat vast voor doodslag, waarna hij na een lange opsluiting de gevangenis weer mocht verlaten. Buiten ging het ‘evenzo lang goed’, totdat hij opnieuw iemand doodde en weer een celstraf kreeg. Hij verlangt naar buiten, maar ziet er ook tegenop. Buiten de muren is Harry vastbesloten niet weer in oude fouten te vallen: hij wil graag een broodjeszaak beginnen met zijn vrouw (‘mijn meissie’), die hij in de gevangenis ontmoette. Blijft hij op het rechte pad?

De serie volgt ook gedetineerde Bram. Hij is eind 40 en zit voor de derde keer een speciale straf uit voor stelselmatige daders, in de volksmond bekend als draaideurcriminelen. Het liefst zou Bram weer gaan tekenen. In zijn dromen organiseert hij zijn eerste expositie. In werkelijkheid gedijt Bram misschien wel het best in de gevangenis. Hoe lang houdt hij het dit keer uit? “Soms gaat het bij mij buiten na twee dagen al mis”, aldus Bram.

De trailor is veelbelovend en maakt mij nieuwsgierig. Direct op het volgen knopje gedrukt!

Wil je meer podcast berichten lezen van de Podcast vrouw? Klik dan op de berichten pagina