BNR organiseert publieksprijs voor podcasts

Dutch Podcast Awards

Een podcastprijs onder het motto van ‘Wie maakt de beste podcasts?’

BNR Nieuwsradio organiseert in september 2018 de allereerste Dutch Podcast Awards, een publieksprijs voor podcasts in Nederland. Het is volgens het radiostation tijd dat de explosieve groei van het fenomeen podcasting nog een stap verder wordt gebracht. En dat de vele pareltjes van podcasts, gemaakt door diverse makers in heel Nederland, geëerd worden.

Op een speciale site kan iedereen podcasts insturen. De inzendingen worden op een longlist geplaatst en in de zomer wordt door een vakjury de shortlist samengesteld. Vervolgens wordt de stempagina gelanceerd waar binnen diverse categorieën door het Nederlandse publiek kan worden gestemd.

Ik weet dat ik niet de beste podcastmaker ben, maar wel de leukste en vrolijkste, dus ik stuur mijn podcast ook naar BNR. Onder het mom ‘je weet maar nooit’ en misschien kan ik nog wat tips ontvangen.

20 jaar

Op 21 september worden de prijzen uitgereikt. Dit is een onderdeel van het twintigjarig bestaan van BNR Nieuwsradio. Hoofdredacteur Sjors Fröhlich: “Wij zijn zelf al vroeg begonnen met het fenomeen podcasting.”  Volgens BNR is deze uitreiking van De Dutch Podcast Awards de kers op de taart van hun 20 jarige bestaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je meer podcastberichten lezen van de podcast vrouw? Klik dan op mijn berichten pagina