Bitcoin en podcast

2 maart 2020

Met de uitbraak van het coronavirus en de recessie waarin we ons bevinden ga ik eens kijken of ik mijn centjes beter ergens anders kan beleggen dan bij de bank. Want de rente is toch al zo dramatisch. Mijn oog valt op de bitcoin en cryptomarkt. Spannend? Zeker!

Nieuw op de cryptomarkt?

Hoe ga je te werk, als je als new kid on the block die ook eens een bitcoin wilt scoren of andere alt coin muntjes zoals XRP of Ethereum. Word jij al gek gemaakt op feestjes en verjaardagen over de crypto markt. Heb ik last van FOMO? Ja, dat heb ik inmiddels opgelopen. Wat doe je dan in dat geval je gaat via je smartphone op zoek naar de app blox en hop je hebt zo een account aangemaakt en kan je gaan beginnen met je investering en handelen zeg maar speculeren. Maar dan, na het ingelegde geld hoe hou je de markt in de gaten? Daar zijn gelukkig ook podcasts voor! Voor deze podcast geldt allemaal dat ze geen beleggingsadvies geven, waarvan akte.

Podcast Hup Bitcoin

De hup bitcoin podcast van bitcoin magazine bestaat! Met de 7e aflevering (25 februari 2020) nog vers in mijn hoofd kreeg ik waardevolle informatie met een zeer interessante gast Marc van der Chijs die zijn visie op corona en de bitcoin geeft. Maar ook de uitspraak doet “Je kunt beter Bitcoin sparen dan voor je pensioen” .

De cryptocast van BNR

Waarin Herbert Blankesteijn, presentator van BNR Digitaal en Madelon Vos, trader, YouTuber en bitcoin analist in gesprek gaan over het laatste nieuws op de crypto markt. Ze hebben al 100 afleveringen achter de rug in de BNR podcast studio. En ik heb er een aantal geluisterd en jawel door te luisteren ben ik weer een stukje slimmer geworden door de heldere uitleg wat er op de markt gebeurd. Zeker de door mij laatst beluisterde aflevering is de langste in hun podcast serie, maar als je waardevolle content deelt maakt de duur van een podcast mij niets uit. De aflevering gaat over Hoe de bitcoin naar nul kan het coronavirus…. de makers van de site Lekker Cryptisch hebben hier onderzoek naar gedaan. Maar voor ze daaraan toekomen hebben ze het met de jongens over allerlei andere dingen, bijvoorbeeld het coronavirus en de invloed daarvan op de financiële markten. En doordat alles met alles te maken heeft, is dit de interessantste Cryptocasts ooit. Voor iedere bitcoin podcast geldt dat ze allemaal geen beleggingsadvies geven, maar wel waardevolle informatie geven.

Wil je meer podcastberichten lezen van de Podcastvrouw? Klik dan op de berichten pagina