Binge luisteren, een lijstje voor de feestdagen

treinreis

Luisterlijstje, onderweg naar je kerstdiner

Met de donkere kerstdagen in aantocht is het een uitgelezen moment om relaxed op de bank, bed, trein of op de fiets naar het kerstdiner podcasts te beluisteren. Maar het kan ook fantastisch tijdens het koken. Heb je meteen een goed verhaal voor aan tafel. De podcastvrouw zet een aantal podcasts met op een rij. Een Luisterlijstje!

Een vrolijk kerstverhaal

Speciaal voor de donkere dagen rond kerst: ‘Weihnachten met Nefertiti’, een hedendaags kerstverhaal, in 2017 speciaal voor AVROTROS geschreven door Jannah Loontjens en vormgegeven door regisseur Just Rijntjes. In dit humoristische hoorspel gaat Anna met haar man Ahmed op bezoek bij een vriendin die in Berlijn woont en die ze al jaren niet meer heeft gezien. Ze zullen samen kerst vieren, maar wat een ontspannen en gezellige tijd zou moeten worden, mondt uit in misverstanden, valse verwachtingen en ongemakkelijke situaties. Met de acteurs Wilfried de Jong, Aafke Buringh, Loek van den Wijngaard, Carly Wijs en Pieter Verelst.

De Kloof

Waar je dacht het allemaal wel te weten, kom je bedrogen uit. De Kloof verstrooit. Elke vertelling zet je als luisteraar op een ander spoor. De Kloof is er voor iedereen die zich wil verwonderen en durft te laten opschudden. Geen enkele onzekerheid blijft de luisteraar bespaard. De Kloof is daarmee precies wat de naam doet vermoeden: een vrije val in de staat van verwarring.

De Kloof

Laura H

Twee jaar geleden werd Laura H. uit Zoetermeer in één klap de bekendste vrouwelijke Nederlandse  Syriëganger. Opeens verscheen ze in een video van een Koerdische nieuwszender, ze bleek net een paar uur ontsnapt uit het kalifaat van IS. In een serie podcasts wordt nu verder ingegaan op haar leven: waarom vertrok ze naar Syrië, wat deed ze daar en hoe kwam ze weer terug. Radio collectief Schrik van de top podcast Bob, maken deze indrukwekkende podcast.

Laura H

 

 

 

 

 

Ongesigneerd

De eerste aflevering van het derde seizoen Ongesigneerd! En hij gaat over… de vibrator. Hoe een vibrator eruit ziet, zegt veel over vrouwelijke seksualiteit en hoe daar vroeger over werd gedacht. Maar hoe zit dat anno 2018? Met (de onlangs overleden) uitvinder Wim Langenhoff, seksshop-eigenaar Hanni Jagtman, vibrator-ontwerper Rianne Swierstra en curator Tom Loois. Makers: Tjitske Mussche en Laura Stek.

Vibrator

Luisterruit

De podcast voor in de trein. En geloof me dat is ook de plek waar je deze podcast het beste kan luisteren. Al weer 14 afleveringen zijn er gemaakt, complimenten voor de makers.

Aflevering 14 – Stilte

Soms lijkt het wel of herrie de nieuwe luchtvervuiling is. Veel mensen verlangen naar stilte, maar waar vind je die nog? Deze aflevering gaan we op zoek naar stilte: heerlijke stilte, stilte die te koop is en stilte in de stiltecoupé. Maar we stuiten ook op angstaanjagende en zelfs gekmakende stilte. Met speciale verhalen van o.a. solozeiler Henk de Velde, dichter Ingmar Heytze, de Jordanese Randa, die bang was van stilte en een rustgevende meditatie van Guru Ratjetoe, of nou ja, rustgevend…?

Luisterruit