BankGiro Loterij opent museadeuren met podcast ‘Topstukken’

Utrecht, donderdag 30 april 2020 – Door de coronacrisis zijn alle musea, theaters en andere instellingen voorlopig nog tot 1 juni 2020 gesloten. Om ervoor te zorgen dat zij in contact kunnen blijven met hun publiek, heeft de BankGiro Loterij in samenwerking met Airborne, onderdeel van Born05 Group, de podcast ‘Topstukken’ ontwikkeld. Hierin vraagt Albert Verlinde, ambassadeur van de cultuurloterij, experts van musea, theaters en andere culturele instellingen naar hun meest opmerkelijke objecten en verhalen. De podcast is kosteloos te beluisteren via bankgiroloterij.nl/podcast en streamingdiensten waaronder Spotify en Apple Podcasts.

In de eerste drie afleveringen staan achtereenvolgend Naturalis, het Concertgebouw en het Frans Hals Museum centraal. Daarna verschijnt er iedere dinsdag een nieuwe aflevering, in ieder geval tot juni. Op het programma staan onder meer het Nederlands Fotomuseum, het Fries Museum, het Rijksmuseum en het Spoorwegmuseum.

Topstukken is de afgelopen weken ontwikkeld in samenwerking met Albert Verlinde, ambassadeur van de BankGiro Loterij. In iedere aflevering delen curatoren en experts bijzondere verhalen die achter hun ‘topstukken’ schuilen. Verlinde: “Als groot cultuurliefhebber vind ik het verdrietig dat veel van de prachtige cultuur in ons land maandenlang niet toegankelijk is. Ik hoop dat we via deze podcast iedereen in Nederland toch nog een beetje kunnen blijven inspireren met cultuur.”

Meer informatie: www.bankgiroloterij.nl en www.airborne.audio

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.